Reacties

Reacties op het boek:

Lily is er meteen in gaan tekenen en schrijven over haar broer met hersenletsel. Ze schrijft over wat ze heeft gezien, gehoord, nu ziet en nu voelt. (Lily is 9)


Mijn dochter heeft gezien hoe oma een herseninfarct met epilepsie kreeg, iets wat in haar geheugen gegrift staat. Ik heb haar uitgelegd dat het boek is voor kinderen met NAH in hun omgeving en het aan oma gekoppeld. Ze ging ze meteen aan de slag en vindt de plaatjes erg mooi. Heel fijn, want ze nog veel angsten over van de gebeurtenis. Ik hoop dat het haar helpt om eindelijk iets van haar emoties te onderkennen!


Je doet anders is het perfecte “doeboek” voor gezinnen waar Niet Aangeboren Hersenletsel een rol speelt.

Het boek is praktisch en geeft structuur aan hetgeen er gebeurd is met een broertje of zusje waardoor er sprake is van NAH. De duidelijke teksten en illustraties zorgen ervoor dat het verhaal gereconstrueerd kan worden. Wat is er gebeurd, wat heb jij daarvan onthouden en hoe voel jij je daarover? Waar kan jij aankloppen als je verdrietig bent en wat helpt jou? Een onmisbaar boek voor gezinnen om het gesprek aan te gaan en aan de verwerking te kunnen starten. Het is vers van de pers en ik heb het nu al een aantal keer effectief in kunnen zetten.

Grote dank aan Christel en Jemaine, naar dit boek was ik al geruime tijd op zoek!

Jeltje Faber casemanager NAH en jeugd

Bestel nu via Breindok.nl/uitgeverij of via de reguliere boekhandel.